Menu

Blog over boekhouders


Een accountant inschakelen

Waarom een accountant inschakelen

Als startende ondernemer of eigenaar van een eenmanszaak kan het bijhouden van de administratie nog te overzien zijn. Maar hoe meer je groeit, des te meer taken je erbij krijgt. Zo ook op het gebied van de administratie. Het kan dan een verstandige keuze zijn om professionele hulp voor de administratie in te schakelen. Wil je meer overzicht en minder tijd kwijt zijn aan het bijhouden van de administratie? Schakel dan een accountant in om te helpen bij jouw financiële zaken. Het vinden van een accountant kan soms nog behoorlijk lastig zijn. Waar moet hij/zij aan voldoen, wat zijn de tarieven en wie past het beste bij jouw bedrijf? Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet voor het vinden van goede accountants. Zo vindt je eenvoudig en snel een goede professional.


Tip 1: Staar je niet suf op de cijfertjes

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar accountants, kun je behoorlijk schrikken van de tarieven. Het inhuren van professionele hulp voor de administratie moet je zien als een investering. Je betaalt iemand om zo meer tijd te krijgen en meer tijd en energie in jouw bedrijf kunt steken. Je kunt dan beter investeren in de beste optie voor jouw bedrijf. Het is zeker aan te raden om een aantal opties naast elkaar te leggen en vervolgens de tarieven en de services te vergelijken. Zo vindt je precies degene die het meest doet voor jouw budget.


Tip 2: Is er een klik?

Natuurlijk hoef je niet beste vrienden te worden met jouw accountant, maar een goede persoonlijke verstandhouding is toch wel een vereiste. Voor de beste samenwerking is het van groot belang dat jullie eenvoudig met elkaar overweg kunnen en dezelfde visie hebben. Het kan zeker geen kwaad om eerst af te spreken met elkaar om te zien of het klikt voordat jullie de samenwerking aangaan.


Tip 3: Recensies

Je kunt altijd vragen om klantenervaringen. Veel accountants hebben recensies van klanten op hun website staan, maar je kunt ook altijd navraag doen naar contactnummers van klanten. Neem contact op en vraag hoe de samenwerking verloopt en of zij deze accountant kunnen aanbevelen.  Het vinden van een goede accountant is van groot belang. Ga zeker niet met de eerste, de beste accountant in zee. Doe goed navraag en laat je informeren over de services en tarieven. Investeer in een professional en geniet van minder zorgen aan je hoofd. Het vinden van een goede accountant kan letterlijk het verschil maken voor jouw bedrijf.

Kijk voor een deskundige en zorgvuldige accountant op Limborgh Accountants voor Rotterdam e.o.

Over ons

Blog over boekhouders

Hoi, mijn naam is Esther, als officemanager van een MKB bedrijf krijg ik eveneens te maken met de financiële aspecten. Aangezien ik zelf geen boekhouder ben, besteed ik dit graag uit. Het is echter niet altijd even makkelijk om een geschikte en betrouwbare boekhouder te vinden. Het aanbod is enorm en papier zijn ze theoretisch allemaal geschikt om de werkzaamheden naar behoren te voldoen. Het is echter prettiger om met iemand samen ter werken die bij het bedrijf past en met je mee denkt. Deze blog gaat over boekhouders en helpt je hopelijk een geschikte boekhouder te vinden. Veel leesplezier toegewenst!

Categorieën

Recente artikelen

Een accountant of boekhouder: verschillen & tips bij keuze
18 augustus 2020

Voor financieel advies, hulp en het controleren va

BELASTINGADVISEUR
27 maart 2018

Wat een fantastische sensatie was dat toch. Je ben

Een accountant inschakelen
8 februari 2018

Waarom een accountant inschakelen Als startende on

Het belang van een accountant
8 februari 2018

De accountant Of je nu een grote of kleine onderne