Menu

Blog over boekhouders


BELASTINGADVISEUR

Wat een fantastische sensatie was dat toch. Je bent uitgeroepen tot de meest betrouwbare belastingadviseur van het land! Maar eerlijk is eerlijk, je hebt het dubbel en dwars verdiend. Je onuitputtelijke kennis, je diepe inzichten en je uitzonderlijke heldere begrip van de materie zijn gewoon onevenaarbaar. De volgende stap is het in de praktijk ten uitvoer brengen van je opgedane theorie en de wereld te laten zien wat je werkelijk kan. In je stage heb je al het een en ander getoond: jij bent namelijk degene die het belastinglexicon van buiten kent. Jij bent degene die wereldwijd je land op de kaart heeft gezet wat betreft het toepassing van creatieve belastingmodellen die het gegeven belasting niet alleen "makkelijker" maken, maar eveneens de belastingbetaler waar voor zijn centen geeft.  

GOED BELASTINGADVIES: ZELDZAAM

Niemand gecharmeerd van de blauwe envelop. Op een of andere manier echter heb jij de simpele consument een dienst bewezen: belasting betalen kan meevallen. Het droog toepassen van de regels heb je veranderd in een belevenis. En dan nog maar niet te spreken van die talloze één-op-één gesprekken met tevreden klanten aan wie jij hebt getoond dat jouw advies een zeldzaam goed is. Vanaf het moment dat begon door te sijpelen dat jij over die bijzondere gaven bezit, staat de telefoon roodgloeiend.  

BELASTINGADVISEUR: DE TOEKOMST

Je kunt dan ook je vak van harte aanbevelen aan iedereen.. Wie dit vak echter kiest om er enkel zelf beter van te worden, slaat de plank faliekant mis. Wat je als adviseur in het algemeen en als belastingconsulent van Commandeur Accountants & Adviseurs in het bijzonder altijd voor ogen moet hebben, is het welzijn van de klant. De persoon die voor je staat heeft een uitdaging, een issue waar hij niet zo goed raad mee weet. Jij met je expertise en ervaring kunt de redding brengen voor zo iemand. Vóór dat hij jou ontmoette was hij of zij gedompeld in een zee van twijfel en onrust, maar nadat jij een professionele blik hebt geworpen op de situatie en haarfijn alle ins en outs hebt uitgelegd aan de klant, verschijnt er een brede lach op zijn gezicht. Je weet telkens de zorg weg te nemen en een juist perspectief te scheppen. Als er een klant komt met een torenhoge aanslag weet je het zo te brengen dat oftewel dit alleen maar voordelig is voor de toekomst, of je weet ergens een onder het stof bedolven wetsartikeltje te vinden die de belastingheffer in het ongelijk stelt. Conclusie belastingadviseur: je bent een kei in je vak en belastingland mag van geluk spreken met jou in zijn midden!

Over ons

Blog over boekhouders

Hoi, mijn naam is Esther, als officemanager van een MKB bedrijf krijg ik eveneens te maken met de financiële aspecten. Aangezien ik zelf geen boekhouder ben, besteed ik dit graag uit. Het is echter niet altijd even makkelijk om een geschikte en betrouwbare boekhouder te vinden. Het aanbod is enorm en papier zijn ze theoretisch allemaal geschikt om de werkzaamheden naar behoren te voldoen. Het is echter prettiger om met iemand samen ter werken die bij het bedrijf past en met je mee denkt. Deze blog gaat over boekhouders en helpt je hopelijk een geschikte boekhouder te vinden. Veel leesplezier toegewenst!

Categorieën

Recente artikelen

Een accountant of boekhouder: verschillen & tips bij keuze
18 augustus 2020

Voor financieel advies, hulp en het controleren va

BELASTINGADVISEUR
27 maart 2018

Wat een fantastische sensatie was dat toch. Je ben

Een accountant inschakelen
8 februari 2018

Waarom een accountant inschakelen Als startende on

Het belang van een accountant
8 februari 2018

De accountant Of je nu een grote of kleine onderne